... in širimo krog


V Hrastniku in Zagorski dolini postaja vse bolj živo okrog stojnic menjalnega kroga.

Super je, ker smo se zopet prijetno družili tako v Hrastniku, kjer se, kot pravi Mateja Jecl, vest o menjavi hitro širi, ter v Zagorju in na Izlakah, kjer si izmenjevalci želijo še menjave.

Odzivi Mateje Jecl o menjavi v Hrastniku:
''Bil je res uspešen menjalni krog, menjalo je okrog 10 do 15 ljudi, vzdušje je bilo super, saj ljudje niso prišli le menjat, ampak so vsi še malo postali, menjalci so se pogovarjali med seboj, si izmenjevali nasvete ... na splošno je bilo res takšno prijetno in prijateljsko vzdušje. Nekaj menjalcev je bilo starih, torej takšnih, ki menjavo že poznajo, nekaj jih je menjalo prvič. Menjalo se je pa res raznolike stvari- imeli smo sadike pegastega badlja, buč, bučk, poprove mete, asparagusa, zelene, pelina, rumene in rdeče paprike, pa semena konoplje, bele koruze, žafranike in hokaido buč, imeli smo tudi domače marmelade, svežo solato, rukolo ter orehe. Res raznolika ponudba, večina stvari pa je že kar na tem menjalnem krogu dobila nove lastnike. Naslednjič menjamo 7. Junija. :)''

Mateja Jecl
Izlake, po besedah Irene Ravnikar Hriberšek, bi Izlake še menjale…



''Takole... Za nami je že drugi Menjalni krog na Izlakah. Udeležba je bila danes odlična. Ljudje so prihajali, prinašali svoje dobrine, jih zamenjali za kuolme, spet z njimi trgovali naprej. Prava mala tržnica. Odziv je bil res enkraten. Krajani Izlak si želijo, da se Menjalni krog ohrani še naprej in da v prihodnje menjamo morda še knjige, delovne zvezke, učbenike, oblačila... Idej je kar nekaj. Aja, pa še nekaj... lokacija je super, tudi za leglo mladih ptičic. ;)
Irena Ravnikar Hriberšek

… in tudi v Zagorju smo ponovno trgovali in se prijetno družili
… ko prineseš stojnice, te pričaka že 10 izmenjevalcev, ter popolnoma zasedena klopca z gajbicami s sadikami…dva prijazna fanta, primeta za njuna inštrumenta in nam pripravita pravi mali koncert, kaj naj še rečem, fantastično.
Super je, ko se izmenjevalci vračajo, vedno pa se pridružijo tudi novi izmenjevalci. Z druženjem ob dobrem Tininem domačem čaju, smo izmenjevali sadike maline, kamilice, mete, melise, topinambura, različnih vrst paradižnika, komarčka, boreča, rož, …nekaj je bilo tudi semen fižola, buče, … Moram pa reči, da je bila  tokrat ponudba večja od povpraševanja, zato smo v spodnji obrazec vpisali vsebino, ki je še na voljo, da nas kontaktirate v kolikor bi karkoli želeli imeti na svojem vrtu. Poglejte tole povezavo:


Tako kot v Hrastniku, se torej tudi na Izlakah kot v Zagorju ponovno spet vidimo 7. 6. 2014J

Hvala vsem prirediteljem in sodelujočim, super ste!

Ni komentarjev:

Objavite komentar