Drugi Menjalni krog, Litija 24.5.

Ste morda ugotovili, da se vam je rukola preveč razrasla ali pa vam je paradižnik zavzel preveč prostora in sedaj nimate kam dati sadik paprik? Ste pozabili kupiti semena čilija ali sončnic? Oglasite se na menjalnem krogu in prepričani smo, da se bo za vsakega našlo nekaj. Morda pa naletite na sadiko, ki je še nikoli prej niste videli in si letošnjo sezono vzgojite zelenjavo presenečenja.

Sedaj, ko smo preživeli ledene može in se bo vreme upamo spremenilo v tistega, pomladi podobnega, je resnično prišel čas, da na svojih vrtičkih, balkonih in okenskih policah brez skrbi zabrsti naš pridelek. Od 30. do 31. maja je kot pravi setveni koledar čas za presajanje, zato je naš menjalni krog kot naročeno ujel pravi datum.
Seveda pa bomo vsem starim in novi nadebudnim vrtičkarjem na voljo s permakulturnimi nasveti, in vam z veseljem razkazali sadove dela iz prvega menjalnega kroga. Na prvem menjalnem krogu smo v okolici MC Litija s prostovoljci naredili grede, kjer sedaj že poganjajo prve sadike. Praksa iz prve roke.

Tisti, ki ste zamudili prvi zasavski menjalni krog v Litiji, ste prisrčno vabljeni, da se udeležite tokratnega, saj vas poleg izmenjave semen, sadik, domačih pridelkov in izdelkov (kruh, piškoti, marmelde, namazi in ostale dobrote) popoldne čaka še pester program drugih dejavnosti. Poleg Menjalnega kroga se bo pred MC Litija odvijal Raj mladosti s svojim pestrim programom:

16.00
UNIKATIJA
MENJALNI KROG
LOV ZA ZAKLADOM

USTVARJALNE DELAVNICE EVROPSKIH PROSTOVOLJCEV

I WISH I MAKE A WISH, PREMIERA KRATKEGA FILMA

19.30
IZREDNI TEATER DRUŠTVA TOMBAS (Frederic Stroppel, Čokolada, Eric Lane, Bolivarjev kip, Marko Djukić, Dogovor)

DUŠAN DULE TOMIĆ, STANDUP
GLEDALIŠKA SKUPINA MC

21.00
KONCERT

21.00 Artenigma
21.45 Pulz
22.30 Trkaj

23.15 KXX
00.00 Tomaž Fojkar

Na soboto 24. maja, en dan pred Dnevom mladosti, se bomo v Litiji zagotovo počutili mlade in polne energije, zato vabljeni, da tudi vi z nami podelite svojo energijo in preživite prijetno popoldne.

Vabljeni v Litijo 24.5.2014 ob 16:00 pred MC Litija, Ponoviška cesta 12.

Ni komentarjev:

Objavite komentar