Vsezasavski Menjalni krog 5.4.

Na prejšnjemu Menjalnemu krogu smo izmenjevali semena in knjige povezane z pridelavo in predelavo hrane. Semena so sedaj večinoma že posejana, sadike paradižnika, paprike, čilija in drugih rastlin pa že veselo rastejo. Tokrat smo se povezali z ljudmi dobre volje širom Zasavja in se odločili za skupen vsezasavski dogodek.

V soboto 5.aprila se bo na Dan za spremembe zgodil  Zasavski Menjalni krog. Tema tokratnega dogodka bo izmenjava sadik in semen. Izmenjevali si bomo doma vzgojene sadike vseh vrst, s tem večali lokalno odpornost glede nastalih in prihajajočih kriz, ter krepili skupnost in solidarnost.

Prisotni bomo od devete do dvanajste ure na hrastniški tržnici, pred delavskim domom v Trbovljah pred Delavskim domom, v Zagorju pred tržnico, na Izlakah na kopališču Medijske Toplice in Litiji pred mladinskim centrom. Izmenjave bo bogatil kulturno umetniški program ob katerem se boste lahko sprostili od vsakodnevnih skrbi, poklepetali drug z drugim in izmenjali izkušnje.

Poleg Menjalnega kroga bodo v Trbovljah v organizaciji MCT pripravili še projekt imenovan Reciklažnica pri kateri gre za izmenjavo oblačil. DPM in SSTŠ pa v okviru dneva za spremembe pripravljata garažno razprodajo in otroško ustvarjalnico s katerima želijo spodbuditi medgenaracijsko sodelovanje.
Projekt podpirajo MCT, MCZoS in DDT.

Na dogodkih bo ob vaši družbi in ob vašem sodelovanjem veselo, zato se že veselimo našega ponovnega srečanja. Naj bo čas za spremembe zdaj in naj traja celo leto, ne le en dan.

Ekipa LETS Zasavje   

Ni komentarjev:

Objavite komentar