Marčevski Menjalni krog 1.3. ob 10:00 pri zagorski tržnici

Zima je vendarle prišla in s seboj prinesla kar nekaj nevšečnosti za katere smo zelo verjetno odgovorni ljudje sami. Še enkrat se je pokazalo, kako pomembna je in bo lokalna samooskrba s hrano.

Semena so naše največje bogastvo, ki ga je potrebno ohraniti za prihajajoče rodove. Brez lastnih semen smo na milost ali nemilost prepuščeni drugim. Brez njih se odrekamo svoji suverenosti in svobodi.
Tokratni Menjalni krog je v znamenju izmenjave semen s katerimi se bomo oskrbeli in počasi pričeli s sajenjem. Semena, ki si jih bomo izmenjevali bodo lokalnega porekla, pridelana v Zasavju ali širše v Sloveniji (hibridnih ali genetsko spremenjenih semen ne sprejemamo). Izmenjevali si bomo vse kar je povezano s sajenjem, naprimer lončke za sajenje, šoto, humus, ploščice z napisi o posajeni rastlini…

Poleg  tega si bomo izmenjali domače pecivo, kruh, piškote, jabolčni čips in podobno. Dobrodošle so tudi vse knjigo, ki so povezane s pridelavo hrane, sajenjem dreves, permakulturo, Fukoka, vzgojo jagodičevja, konzerviranjem živil, presnojedstvom in podobno.

Novost Menjalnega kroga je košarica za vzajemno pomoč občanom, v katero lahko prispevate hrano namenjeno pomoči potrebnim. Mi bomo poskrbeli, da jo bodo prejeli brez posrednikov.

Vabljeni v naš Menjalni krog!
Ekipa LETS Zasavje

Ni komentarjev:

Objavite komentar