Menjalni Krog 10#

V poletnih mesecih se je zgodilo marsikaj. Pričeli smo z Menjalnimi sejmi na temo samooskrbe, katere pomen bo v prihajajočem obdobju vse-pomembnejši, kjer si ljudje izmenjujejo doma pridelano hrano, zelišča, sokove, peciva, kruh, semena… 

Obiskali smo Zelemenjavo in ugotovili, da obstaja že kar nekaj podobnih delujočih samo-organiziranih pobud vse od Maribora, preko Zasavja do Ljubljane, Kamnika in Gorenjske ter se udeležili okrogle mize na sejmu Agra, na temo ostankov hrane, kjer smo širili ideje in izvedeli marsikaj uporabnega.

Prihajajoči Menjalni Krog zopet namenjamo samooskrbi s hrano zraven pa dodajamo še nakit, umetniške izdelke, slike in podobno.

In še ideja: tudi Zasavje je sodelovalo v akciji s katero se je pomagalo Vipavskim kmetom katerim je Fructal ponudil nesramno nizko odkupno ceno za breskve. Oskrbeli smo se torej z breskvami in veselo pripravljali marmelade, sokove in vložene breskve. Idealno sredstvo menjaje na prihajajočem menjalnem krogu če ne že prej.

Na ponovno srečanje vas vabimo na zagorsko tržnico 21.9. ob 10.00 zjutraj (v primeru slabega vremena sporočimo alternativno lokacijo)

Prav tako pozivamo aktiviste k aktivni udeležbi, da bomo lahko Menjale Kroge prirejali pogosteje in na večih različnih mestih.

Ekipa LETS Zasavje

www.lets-zasavje.blogspot.com
lets.zasavje@gmail.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar