Izmenjava oblačil, obutve in igrač

Živimo v potrošniški družbi, kjer nas definirajo kreditne kartice oziroma številke, ki predstavlja limit naše kreditne sposobnosti. Družba na sili v nenehno nakupovanje nepotrebnih  in že ob nakupu pravzaprav zastarelih artiklov. Gonja za vedno višjim BDP-jem vodi v neizogiben konec življenja kakršnega poznamo. Po eni strani nam zmanjkuje ključnih virov, po drugi nas pridigarji s TV ekranov posiljujejo s paradigmo o čim večjem potrošništvu. Več kot trošiš – boljši človek si.
 
Hiše se nam polnijo z nepotrebnimi stvarmi, omare se šibijo pod težo vedno novih oblačil. Proizvajalci obutve in obleke pa v tretjem svetu bosi in pomanjkljivo oblečeni garajo v nemogočih razmerah. Iz tega izhajajo nekateri nameni našega naslednjega srečanja v Zagorju, kjer se dobimo kar v zagorskem parku v soboto 8.6. že ob 10.00 uri ali v primeru slabega vremena v Delavskem domu Zagorje.

Za kaj torej gre pri celi stvari?
Doma imamo kup malo nošenih oblačil in obutve na kateri se nabira prah in ne vemo kam z njimi. Zato bo osrednja tema našega dogodka izmenjava oblačil in obutve. Prinesite oprane, zlikane in še uporabne obleke ali obutev (po največ 6 kosov oblek in 6 kosov obutve).
Zanje vam bomo izdali kupone (za vsak kos 1 kupon), obleke razstavili in se ob tem še družil. Nato si boste za svoj kupon lahko izbrali novo obleko. Viški pa se bodo po končanem Menjalnemu krogu podarili Rdečemu križu Zagorje.

Kakšni so naši nameni:
-znebimo se stvari, ki nam ne koristijo,
-v zameno nove dobimo nove,
-zato nam ni potrebno kupovati novih reči,
-rabljena oblačilo niso tako strupena, kot nova (zaradi pranja),
-zmanjšamo onesnaženja in izkoriščanja ljudi,
-pomagamo lokalni skupnosti, 

Na Menjalni krog seveda prinesete še druge stvari, ki jih zamenjate v Kuolme in izvedete menjavo za druge potrebne reči (mila, sokovi, knjige, semena, sadike, tinkture, sadje…) ali storitve (svetovanja, prevoz, pomoč..)

Vabljeni na novo soustvarjanje!
 
Ekipa Menjalnega Kroga

Ni komentarjev:

Objavite komentar