Prvi dogodek Menjalnega Kroga Zasavje

Sejem se začenja že danes in doseže svoj vrh ter osebno srečanje 22.12.2012 ob 10.00 v Mladinskem centru Zagorje.

Vabljeni torej na MENJALNI KROG, kjer se bomo družili in izmenjevali dobrine ter storitve, plačevali pa ne bomo z €, ampak, kot se za Zasavce spodobi, s KUOLMOM.

Kako?
...Ker je to posebni, izjemni dogodek medsebojnega obdarovanja. Zato že danes začenjamo zbirati darila. Namreč vsak prinese svojo darilo v okvirni vrednosti 5 EUR. V zameno dobi darilni bon 1 Kuolm, ki ga lahko ponovno zamenja za drugo darilo, presenečenje na tem sejmu 22.12.2012. Lahko prinese več daril in dobi več Kuolmov.

Zakaj?
Doma imamo marsikaj lepega, dobrega, uporabnega, kar bi prišlo drugim prav; drugi pa imajo stvari, ki bi jih mi z veseljem imeli – zase ali za darila drugim. Namesto trošenja (premalo) EUROV za nakupovanje vedno novih stvari, lahko do njih pridemo na mnogo zanimivejše in bolj družabne načine. Zato organiziramo ta menjalni sejem oziroma sejem medsebojne delitve.

Prostor zbiranja daril (vsak dan delovanja) in prevzema - sejma (22.12.2012) je Mladinski center Zagorje ob Savi

Pogovarjamo in delujemo v skupini Delimo si in v našem blogu, kjer te vabimo, da se nam pridružiš tudi ti. Vsaka stvar zbrana je za vrednost darilnega bona 1 Kuolm.
Vrsta darilnega bona je – 1 Kuolm, kar je v bistvu 1 ura in je tu zdaj vredna 5 EUR.

Menjavali bomo: vse, kar je primerno za darilo rabljeno in novo (knjige, lokalna hrana; piškoti, kruh, pizza, igrače, umetniški izdelki, mila,...) tudi storitve, npr. masaže.

Vpišejo se fizično na seznam v prostoru menjave daril in v ta on-line obrazec:


Tako se sproti sestavlja tudi seznam IŠČEM / NUDIM za želje, da drugi vedo, kaj potrebujemo ali kaj nudimo:


Povabite osebno še druge, da nas bo čim več in bo čim bolj veselo.

1 komentar:

  1. hvala,hvala,hvala,da imamo tako fajno mladino...ki bo znala vzeti moč korporacijam in zjebala monetarni sistem tomasfiš

    OdgovoriIzbriši